Åslund får förlängt

Fotograf och filmare Pär Englund @ Fryken Media

Lagom till midsommarafton gick Färjestads BK ut med nyheten att deras populära spelare Per Åslund fått förlängt kontrakt. Jag producerade en liten film för att uppmärksamma denna viktiga pusselbit i FBK:s lagbygge för kommande säsong:

En inledande tanke var att göra filmen enligt På Spåret där man ledtråd för ledtråd skulle kunna lista ut vem personen framför kameran var. Grundidén må ha urvattnats något när vi var klara men det blev ändå en somrig hälsning med en avmaskering i slutet.

Projektets största utmaning var logistisk. Flera personer var inblandade och en FBK-stripad lastbil, särskilt inrest från Karlskoga. Planen var att filma en omkörning av lastbilen från olika vinklar men det är opraktiskt med omtagningar då man har att göra med en 64 ton tung lastbil som inte direkt kan vända på en femöring. Tycker att vi löste det bra ändå.

En extra krydda var att göra detta under radarn – det skulle ju bli en glad överraskning. Vi var också ute i elfte timmen. Sällan har jag redigerat ett jobb så fort (eller, kanske närmare sanningen, suttit så sent på kvällen).

Sammantaget var det ett roligt och intensivt projekt som togs emot väl av fansen.

Fotograf och filmare Pär Englund @ Fryken Media

Avslutningsvis, det var kul att träffa den trevlige och ödmjuke Per som likt jag själv är uppvuxen i Kil. Vi har faktiskt båda tränat hockey i Kils ishall. Men efter några år bytte jag hockeyn mot innebandy – till min mammas stora glädje som var trött på att sitta och frysa på läktaren.

Publicerat den
Kategoriserat som Uppdrag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *