Kungen på besök

Fotograf och filmare Pär Englund @ Fryken Media

Jag gillar när kameran blir ett backstage-pass till miljöer man annars inte har access till. Som häromdagen när jag på uppdrag av Happy Republic fick hänga med H.M. Konungen under en heldag när han besökte Värmland för att uppmärksamma skogsnäringen. Värd för besöket var Landshövding Georg Andrén och Stora Enso.

Det blev en kul och minnesvärd dag som Stora Enso hade styrt upp galant. Roligast var när Kungen besökte skolan och togs emot som en rockstjärna av skolbarnen. Då lyste hans ansikte upp! Det var också intressant att följa hans dag då han fick presentationer av olika slag och ställde initierade frågor till alla experter han mötte.

Det är lite speciellt att fotografera personer som är omgivna av fotografer hela dagarna. Jag inbillar mig att min närvaro, ”ytterligare en fotograf”, lägger sten på börda – att jag kanske upplevs som en paparazzi. Å andra sidan är dokumentationen av besöket viktig för Kungens uppdrag. Resultatet blir en dans på linjen mellan att hålla sig i skymundan och att ta de bästa möjliga bilderna (vars perspektiv kan kännas besvärande för den fotograferade personen).

Här är några bildexempel från dagen med kungen:

Publicerat den
Kategoriserat som Uppdrag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *