Patriks prao

Fryken-media_Helmia_Patrik-Werner

“Patriks prao” är en serie småfilmer där Helmia bil lyfter fram Renault Captur, Volvo XC40 och deras begagnaterbjudande. I centrum står Patrik Werner – den passionerade sportchefen för det nu hårt kämpande Degerfors IF, en klubb som Helmia sponsrar.

Tanken var att måla upp en bild av en något excentrisk bilsäljare vars språk är präglat av fotbollstermer.

Här är de tre filmerna i serien:

https://vimeo.com/719068341
https://vimeo.com/719068396
https://vimeo.com/719068450

Det var extra kul att göra de här filmerna eftersom jag vanligtvis inte ”dramatiserar” utan dokumenterar. Att skriva manus och dialog är roligt, särskilt när man får klä orden med fotbollstermer.

Den tredje filmen är min favorit på grund av VAR-granskningen och skämtet om att bilen är lika fri från bucklor som (konkurrenten) Örebro SK:s prisskåp.

Speciellt i sammanhanget var att säsongen tyvärr inte har börjat så bra för Degerfors IF. De gick ju upp till Allsvenskan förra året, lyckade hålla sig kvar, tappade en del viktiga spelare och försöker nu göra lika bra ifrån sig. Att lägga ut såna här ”muntra” filmer efter fem raka förluster skulle uppfattas som oerhört tondövt. Lyckligtvis vände det, åtminstone tillfälligt, och DIF vann två matcher i rad … vilket gjorde att vi publicerade filmerna. Å andra sidan kan filmer som vill bidra till positiv uppmärksamhet kring ett lag tolkas som ett stöd, även i jobbiga perioder. Så forza DIF – hoppas att poängen rullar in fortsättningsvis!

Att jobba med Patrik var lätt. Han var trevlig och bjöd på sig själv. Se mer av Patrik i SVT:s serie om Degerfors första säsong i Allsvenskan.

Länk: Här kommer degen (SVT)

Publicerat den
Kategoriserat som Uppdrag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *