Filmare i Karlstad med inriktning mot porträtt och dokumentärer


Behöver ditt företag en film som presenterar era produkter och tjänster? Kanske vill ni porträttera en ledare, anställd, kund eller eldsjäl? Fryken Media vill vara det naturliga valet för företag i Värmland som behöver professionell hjälp med småskalig produktion av film som ökar försäljningen.

  • Inriktning: företagsfilmer, miljöporträtt och minidokumentärer
  • Målgrupp: företag och organisationer
  • Geografisk täckning: Karlstad / Värmland / Svealand

Kontakta Fryken Media så gör vi något bra ihop!

Fotografisk stil

Som videograf gillar jag att röra mig snabbt och under kort tid få många olika pusselbitar att göra något kreativt med i klippningen. Jag är inte filmfotografen som riggar en slider i 20 minuter för spela in en kontrollerad tagning – istället föredrar jag att göra samma rörelse med en gimbal på en bråkdel av tiden.

Jag gillar att snabbt växla mellan trebensstativ, monopod, bordsstativ, gimbal och handhållet för att sen komplettera med drönarbilder.

Även om jag har några LED-paneler för att lätta upp skuggor så jobbar jag nästan uteslutande med befintligt ljus.

Min drivkraft är att skapa något med förhållandevis små medel. På så vis är jag ett enmansband som låter som en orkester och tycker om den kreativa utmaningen som begränsningar innebär.

Utrustning

Min utrustning som filmare bygger på den stil som ibland kallas ”run and gun”, vilket för mig betyder en småskalig produktion i en föränderlig miljö där snabbhet, flexibilitet och problemlösning premieras. I rollen som ensam filmare tar jag hand om alla hantverk som i större produktioner har en egen person på lönelistan. Det är en kreativ utmaning som är kul och utvecklande. Inriktningen påverkar valet av utrustning. Låg vikt och portabilitet är viktigt för mig.

Kamerahus

Panasonic Lumix S5 är ett smidigt fullformatshus som internt spelar in 4K 60 fps 4:2:2 10-bitar. Du får V-log, Dual Native ISO, bra IBIS och kvalitativ video med små och hanterliga filstorlekar.

Drönare

Jag kör en DJI Mavic Air – helst med subtila åkningar, motsvarande en dolly-åkning eller ett ”reveal shot” (vertikalt eller horisontellt). Jag har drönarkort, försäkring och särskilt tillstånd att flyga i närheten av Karlstads flygplats.

Gimbal

Jag använder gimbalen Zhiyun Crane Plus när en scen kräver mjuka kamerarörelser. 90 % av tiden är jag i ”follow mode” där kameran följer rörelsen både vertikalt och horisontellt.

Ljus

En enkel setup består av en Aputure 672s som jag slår genom ett vitt paraply och en Aputure AL-H198 för konturljus eller punktbelysning i bakgrunden.