Fotograf i Karlstad med inriktning mot porträtt och outdoor


Söker ditt företag en fotograf? Fryken Media vill vara det naturliga valet för företag i Värmland som behöver professionell hjälp med bilder som ökar försäljningen. Bakom den ambitionen finns en stark passion och nästan 20 års erfarenhet.

  • Inriktning: miljöporträtt, berättande och friluftsliv
  • Målgrupp: företag och organisationer
  • Geografisk täckning: Karlstad / Värmland / Svealand

Kontakta Fryken Media så gör vi något bra ihop!

Fotografisk stil

Jag siktar på att vara den mobila och inkännande pressfotografen som bär med sig studiofotografens ljus över axeln. Bilderna ska därför kännas äkta och ha hög ljuskvalitet.

Jag använder gärna en mix av befintligt ljus och blixtljus där blixtljuset ofta är en krydda för att punktbelysa ett ansikte, en kontur eller en bakgrund.

Utrustning

Under åren har jag byggt upp en utrustning som är snabb att montera och flexibel att använda. Urvalet är ett resultat av trial and error och en insikt om att minimal utrustning och låg vikt ger mig det tempo jag vill ha. Min samling av blixtar och objektiv passar särskilt bra för den typen av bilder jag helst tar, det vill säga porträtt i fält.

Kamerahus

Canon EOS 5D mark IV är en grym stillbildskamera. En robust pansarvagn med 30 MP, snabb AF, Live View och utmärkt räddning av både skuggor och högdagrar i bearbetningen.

Drönare

Min drönare är en DJI Mavic Air. Jag har drönarkort, försäkring och särskilt tillstånd att flyga i närheten av Karlstads flygplats.

Ljus

Mina arbetshästar är två Godox AD200Pro som ger god effekt trots begränsad storlek. Jag studsar dem i väggen för allmänbelysning eller slår dem genom en oktabox eller softbox för mer riktat ljus. De kan även tandemköras för dubbel effekt.

Ljus (fortsättning)

Blixtar ska vara portabla, pålitliga och snabba att montera. Mina ljusmodifierare ska kunna styra ljusets hårdhet, färg och spridning. Bilden visar två Godox V860 med färgfilter respektive bikuperaster.

Fler bilder?

Vill du se fler bilder? En del av mitt bildarkiv finns på Flickr.