Produktionsbyrån Fryken Media hjälper företag med foto och film


Fryken Media AB är en produktionsbyrå som hjälper företag med foto och film. Bolaget ägs och drivs av mig, Pär Englund. Jag är en serviceinriktad fotograf och filmare i Karlstad med ingenjörsbakgrund som har ett stort intresse för porträtt, berättande, teknik, innovation och friluftsliv.

Pär Englund – ägare av produktionsbyrån Fryken Media AB.

Målgrupp och erbjudande

Målgruppen för Fryken Media är alla företag som delar synen att bra bilder signalerar att du är professionell, att bra bilder ökar engagemanget för dina inlägg på sociala medier, att bra bilder gör ditt budskap enklare att förstå och minnas … och att bra bilder stärker varumärket och ökar din försäljning.

Fryken Media kan bli ditt företags externa innehållsproducent som gör punktinsatser eller löpande arbete. Fryken Media kan även fungera som komplement eller avlastning till företagets existerande kommunikatörer och inhousebyrå.

”Fryken Media”

Namnet ”Fryken Media” placerar företaget i en geografisk region som har dels vacker natur, dels ett stort affektionsvärde för mig som är uppvuxen i Kil och har spenderat mycket tid i Sunne och Ängen – det senare är min motsvarighet till Bullerbyn i Astrid Lindgrens värld.

Med namnet ”Fryken Media” vill jag också rida på den värmländska berättartraditionen som finns tack vare storheter som Gustaf Fröding, Nils Ferlin och inte minst Selma Lagerlöf vars verk man exempelvis kan se på Västanå teater.

Den litterära ådran och det tidlösa estetiska värdet försöker jag fånga i logotypen, ett F med serifer och en analog filmremsa (som dagens kids inte kan relatera till). I en tid med trender som avlöser varandra tror jag på något så tidlöst som en medryckande berättelse eller ett porträtt av en person vars egenskaper, passion eller situation det går att identifiera sig med. 

Geografisk täckning

Fryken Media utgår från Karlstad, jobbar primärt i Värmland, men har hela Sverige som upptagningsområde. Många av företagets tjänster kan dessutom utföras från distans (redigering, grafisk design, textproduktion etc).

Bolagsfakta

Fryken Media AB
Organisationsnummer: 559353-3176
Momsregistreringsnummer: SE559353317601
Godkänt för F-skatt

Säte: Karlstad

Bankgiro: 5791-1505


Fotograf Pär Englund

Jag är en landsbygdsromantiker och friluftsentusiast som älskar att vara aktiv utomhus med en kamera i handen.

— Pär Englund