Inflyttarservice

Fryken Media Pär Englund inflyttarservice

Under parollen ”Välkommen hit, välkommen hem” hjälper Kristinehamns kommun nyinflyttade till rätta. Tjänsten heter inflyttarservice.

Som ett bidrag till innehållet på temasidan för inflyttarservice har jag träffat nyinflyttade kristinehamnare. Mötena resulterade i fyra artiklar med text och bild. De presenteras nedan, följt av några allmänna bilder för tjänsten.

Hans Gunnar

Hans Gunnar ärvde ett sommarhus i Kristinehamns skärgård av sin far. Samtidigt dök en oväntad möjlighet upp att ta över ett hotell. De två tillfälligheterna blev startskottet för ett nytt liv och ett korståg med målet att locka turister till staden.

Läs hela texten

Per och Sofia

Per, Sofia och hunden Rapp är alla engagerade i svensk rättspsykiatri, numera med bas i Kristinehamn efter många år i Stockholm. Lägenheten de bor i är dessutom ett gammalt mentalsjukhus. Här uppskattar de det lägre tempot och hur generösa omgivningen är med sin tid.

Läs hela texten

Josefine och Patric

Josefine och Patric lämnade Stockholm för distansarbete med utgångspunkt i Kristinehamn. De fick en fin lägenhet, trygghet, lugn och praktiska förutsättningar för att odla sina intressen som till antalet är fler än vad många finner under en livstid. 

Läs hela texten

Jennie

Jennie och Shane är de hårt arbetande egenföretagarna som lämnade Irland för Rudskoga med drömmar om en hästgård på landet och närhet till föräldrar. De fick en gratis delikatessbuffé i skogen, en bokbuss och ett lättare livspussel.

Läs hela texten

Generiska flyttbilder

Publicerat den
Kategoriserat som Uppdrag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *