Om Fryken Media

Fryken Media AB är en personlig och serviceinriktad produktionsbyrå som hjälper företag med foto och film.

Fryken Media vill göra något som berör – något som är så inspirerande, roligt eller användbart att målgruppen minns det och vill dela det med andra. Den typen av material stärker varumärken och ökar kundernas försäljning.

Bolaget ägs och drivs av mig, Pär Englund. Jag är en fotograf och filmare i Karlstad med ingenjörsbakgrund som har ett stort intresse för porträtt, språk, berättande, innovation och friluftsliv. I mitt CV finns jobb som frilansfotograf inom reklam, pressfotograf, museifotograf, produktingenjör, teknisk kommunikatör och marknadskommunikatör.

Fotograf och filmare Pär Englund @ Fryken Media

Målgrupp och erbjudande

Målgruppen för Fryken Media är alla företag som delar synen att bra bilder signalerar att du är professionell, att bra bilder ökar engagemanget för dina inlägg på sociala medier, att bra bilder gör ditt budskap enklare att förstå och minnas … och att bra bilder stärker varumärket och ökar din försäljning.

Fryken Media kan bli ditt företags externa innehållsproducent som gör punktinsatser eller löpande arbete. Fryken Media kan även fungera som komplement eller avlastning till företagets existerande kommunikatörer och inhousebyrå.

Profil

 • USP: Erbjuder både foto och film. För kunder betyder det potentiellt dubbelt så mycket material från ett och samma tillfälle, via en och samma kontakt.
 • Målgrupp: företag och organisationer.
 • Småskalig produktion som är enkel, flexibel och snabb att anlita.
 • Inriktning: foto och film kopplat till porträtt, berättande, presentationer, dokumentärer och outdoor.
 • Stil: blandning av reklam och reportage. Söker äkthet. Yta utan ytlighet. Gillar tidlös komposition och ljussättning samt grafisk design.
 • Teknisk bakgrund med intresse för att förstå hur saker funkar och hur man ska förmedla det till andra på ett lättförståeligt sätt. Dubbelexamen som ingenjör och kulturvetare. Arbetat som produktingenjör, teknisk kommunikatör och marknadskommunikatör.
 • Färdigheter: fotar, filmar, skriver, redigerar, layoutar, illustrerar, AI-promptar och 2D-animerar.
 • Erfarenhet: 20 år av fotografering och innehållsproduktion.
 • Ändamålsenlig utrustning som kombinerar ljuskvalitet och flexibilitet (drönare, blixtar, led-paneler, stabilisering etc).
 • Lång konsulterfarenhet – kan anpassa mig till olika arbetsgrupper, justera ambition utifrån budget och leverera före deadline.
 • Erfarenhet från stora bolag där jag ingått i internationella projekt med höga krav på sekretess (Atlas Copco, Bombardier, Ericsson, Scania, ASSA Abloy).
 • Nyfiken och idésprutande – älskar att spåna kring icke-konventionella lösningar.
 • Program: Davinci Resolve, After Effects, Illustrator, Indesign, Photoshop, Lightroom och Midjourney.

”Fryken Media”

Namnet ”Fryken Media” placerar företaget i en geografisk region som har dels vacker natur, dels ett stort affektionsvärde för mig som är uppvuxen i Kil och har spenderat mycket tid i Sunne och Ängen. Det senare är min motsvarighet till Bullerbyn i Astrid Lindgrens värld.

Fotograf och filmare Pär Englund @ Fryken Media

Med namnet ”Fryken Media” vill jag också rida på den värmländska berättartraditionen som finns tack vare storheter som Gustaf Fröding, Nils Ferlin och inte minst Selma Lagerlöf vars verk man exempelvis kan se på Västanå teater.

Fotograf och filmare Pär Englund @ Fryken Media

Den litterära ådran och det tidlösa estetiska värdet försöker jag fånga i logotypen, ett F med serifer och en analog filmremsa (som mina barn inte kan relatera till). I en tid med trender som avlöser varandra tror jag på något så tidlöst som en medryckande berättelse eller ett porträtt av en person vars egenskaper, passion eller situation det går att identifiera sig med. 

Geografisk täckning

Fryken Media utgår från Karlstad, jobbar primärt i Värmland, men har hela Sverige som upptagningsområde. Många av företagets tjänster kan dessutom utföras från distans (redigering, grafisk design, textproduktion etc).

Bolagsfakta

Fryken Media AB
Organisationsnummer: 559353-3176
Momsregistreringsnummer: SE559353317601
Godkänt för F-skatt

Säte: Karlstad

Bankgiro: 5791-1505


Fotograf Pär Englund

Jag är en landsbygdsromantiker och friluftsentusiast som älskar att vara aktiv utomhus med en kamera i handen.

— Pär Englund