Porträtt av LRF-bönder

Fotograf och filmare Pär Englund @ Fryken Media

Det känns kul att få presentera tre nya filmer till Nya nätverk – integrations- och arbetskraftsprojektet ”Nya nätverk” som drivs av LRF. Projektets huvudsakliga syfte är att möta behovet av arbetskraft som finns bland företagare i det gröna näringslivet genom att ta till vara på nyanländas erfarenheter, kunskaper och drivkrafter.

Det är väldigt härligt att göra de här filmerna. De passar min nisch och mitt intresse som fotograf och filmare. Bland det bästa jag vet är ju att vara aktiv och kreativ utomhus i visuellt tacksamma miljöer.

Jag får dessutom träffa drivna företagare som har affärstänk, passion och empati. De har alla gjort något beundransvärt, nämligen att gå från ord till handling och hjälpt nyanlända in i det svenska samhället. Arbetet kräver tålamod och tid. Det är sann inspiration för alla oss vars engagemang ibland stannar vid en ”Like” på Facebook.

Filmer åt Nya nätverk: sammanfattning med visuella godbitar

De tre filmerna finns i sin helhet nedan. Men för den rastlöse så finns här glimtar från den bildsköna inramning som dessa gårdar skapar:

De tidigare filmerna jag gjort har varit porträtt av företagare. Den här gången var fokus mer på erbjudandet kring coaching och handledning, särskilt genom rekrytering.

Film om vitkålsbonden Robert

Vitkålsbonden Robert delar sina erfarenheter av att rekrytera nyanlända. I filmen samtalar han med företagarcoachen Catarina från Nya nätverk som har coachat och handlett Robert.

https://youtu.be/JtkTj-Nfqq8

Film om tomatodlaren Annicka

Tomatodlaren Annicka och företagarcoachen Catarina pratar om en aspekt av rekrytering som kan kännas jobbig, nämligen vad som händer när det inte funkar och då man är tvungen att avsluta en anställning.

https://youtu.be/6iyS6V5CrDs

Film om mjölkbonden Erik

Porträtt av mjölkbonden Erik som driver Aspby Gård utanför Kramfors där han har 9 anställda, varav tre från Eritrea. I filmen följer vi en av eritrianerna, Kefle, vars bakgrund och mål vi får ta del av.

https://youtu.be/_GzOxBsx6k8

Läs mer på projektets hemsida. Här är en spellista med alla filmer jag har gjort till Nya nätverk.

Publicerat den
Kategoriserat som Uppdrag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *