Bilder till Lillerudsgymnasiet

Fotograf och filmare Pär Englund @ Fryken Media

Att fotografera personer i naturskön miljö är det bästa jag vet. Så när frågan kom om jag ville åka till Lillerudsgymnasiet för att ta bilder till deras magasin (vars syfte är att locka nya elever till skolan), tackade jag självklart ja.

Här är bilder från uppdraget, inklusive några som inte valdes ut samt ett antal som jag har konverterat till svart-vitt.

Jag försöker alltid fota när ljuset är mjukt och har en riktning (läs ”morgon eller kväll”) men här var vi styrda av elevers och lärares tillgänglighet, vilket gjorde att jag fick hålla till godo med dagsljus. Solen var skarp men det gick bra ändå tycker jag.

Det kan vara knivigt med skarpt ljus och det gäller att ha koll på histogrammets ytterligheter. Jag tycker att min kamera, den nu till åren komna Canon EOS 5D mark IV, presterar väldigt bra. Men det är klart, det är ju begränsande att inte kunna välja bakgrund fritt på grund av för stora skillnader mellan skuggor och solindränkta bildytor.

För utomhusporträtt använde jag en diffusionsduk medan jag använde blixtljus för inomhusporträtt (mest för att tempot för inomhusfotograferingarna var lugnare).

Publicerat den
Kategoriserat som Uppdrag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *